Usvojen kolektivni ugovor JP ETV - Zvanično saopštenje

Званично саопштење

Влада Републике Србије је усвојила

предлог колективног уговора
ЈП Емисиона техника и везе Србије

Обавештавамо наше чланове, као и све запослене у ЈП ЕТВ, да је Влада Републике Србије 17.06.2016. усвојила Предлог Колективног уговора ЈП ЕТВ.

Озбиљан рад и вишегодишњи напори нашег репрезентативног синдиката ССЕТВ добили су, најзад, сатисфакцију овим актом Владе Републике Србије. Пут до доношења овог акта, од животног значаја за наше предузеће, као што знате, био је дуг и пун разних препрека: врло тешких, тешких и мање тешких, али основна и најтежа препрека, највећи проблем, био је нови закон о раду који је ступио на снагу у току израде и усаглашавања текста Колективног уговора још на нивоу нашег предузећа, а који нам је у многоме везао руке и спутао нас у намерама да направимо Колективни уговор што повољнији за запослене у нашем предузећу. Као што је познато, нови закон о раду Републике Србије, донет уз уважавање тенденција из ЕУ (којој тежимо) је у односу на претходни, врло рестриктиван што се тиче радничких права и веома нам је сузио маневарски простор у нашим намерама да направимо Колективни уговор што повољнији за све нас који живимо од свог рада, тако да овај Колекетивни уговор ЈП ЕТВ који је управо усвојила Влада, представља оптимум који смо могли постићи у овом условима.

Све проблеме, који су током усаглашавања искрсавали, морали смо савладавати у ходу, самостално или уз несебичну врхунску стручну помоћ правног експерта из централе нашег Синдиката, господина Милана Куке, којем се овом приликом посебно захваљујемо. Такође , захваљујемо се и свим члановима нашег синдиката ССЕТВ који су поред редовних радних обавеза нашли времена, енергије и воље да својим предлозима допринесу унапређењу коначног текста Колективног уговора ЈП ЕТВ.

За почетак на овај начин смо добили кроз колективни уговор и модерну организацију технике ЈП ЕТВ. Сличне организације рада имају најнапредније и највеће светске телекомуникационе компаније. Ми смо њихов модел прилагодили условима који су тренутно у Србији и на тај начин направили једну знатно бољу структуру запослених. Наравно тај процес је тек у повоју, али како време буде одмицало видећемо предности и мане новог система и у складу са резултатима кориговаћемо исте. Будући начин рада треба да нам омогући опстанак на телекомуникационом тржишту, да клијенти и крајњи корисници буду задовољни нашим услугама и да изградимо поверење које ће нас све заједно повезати у јединствен систем.

Признавањем права на специфичности рада и усвајањем колективног уговора Влада Србије је показала да има респект према нашој фирми и да нас сврстава у ред најуспешнијих фирми у Србији. На нама је да се потврдимо кроз ефикасан рад и професинализам и да на тај начин стекнемо још већи углед у Србији. Тиме би у будућности стекли веће привилегије од стране предстваника Владе Србије, које поједине реномиране фирме у Србији већ имају. Савременом организацијом треба да будемо и пример у Србији успешног пословања и функционисања. Кроз тај рад надамо се у будућности наравно и већим примањима и бољем животу у јако тешким условима који су данас у Србији.

Још једном честитамо свим запосленима усвајање колективног уговора које треба да нам буде одскочна даска за даљи напредак и наравно како кажу наши експерти из Савеза: то је једини пут којим се штите права радника и дефинише њихов рад.

секретаријат СС ЕТВ

 

 

 

 

 

Иступница ССЕТВ

Ако сте члан нашег синдиката, а одлучили сте да иступите, иступницу можете преузети
овде
.

Каса узајамне помоћи

За све информације у вези рада Касе узајамне помоћи (КУП), начина приступања каси, узимању позајмица, можете се обратити колеги Драгославу Михаиловићу на телефон 064/8612-892.

Правилник Касе узајамне помоћи и приступницу можете преузети на овој страници.

КУП ССЕТВ

Контакт Инфо

Самостални синдикат
"Емисиона техника и везе Србије"

  • Adresa: 11000 Београд
    Кнеза Вишеслава 88
  • Tel: 064 861 28 16
  • Email: sekretarijat@ssetv.rs
  • Website: http://www.ssetv.rs